Cum se slabeste in mod corect dupa nastere

Foarte multe mamici sunt interesate ce cura de slabit sa adopte dupa nastere in asa fel incat sa nu fie afectata alaptarea.

Indicata ar fi ca mamicile care alapteaza sa nu adopte cure de slabire drastice imediat dupa nastere, mai ales ca acestea pot exacerba depresia postnatala, care se instaleaza in foarte multe cazuri.

Recomandate sunt curele lente si stabile. Nu trebuie sa fii influentata de curele de slabire ale vedetelor, ci trebuie sa tii cont in primul rand de sanatatea ta si a copilului tau.

Indicat este sa mananci sanatos si sa lasi timp organismului sa isi revina pentru ca acesta isi revine la normal in circa 6 luni.

In cazul in care alaptezi nu se impune sa initiezi o cura de slabire dupa nastere si nici sa exagerezi cu sportul.

E necesar sa mananci alimente sanatoase, care sa aduca organismului tau aportul necesar de calorii, vitamine, minerale si oligoelemente.

Dupa nastere, sunt recomandate activitati fizice usoare ca de exemplu plimbari in aer liber, gimnastica sau mersul cu bicicleta.

Pentru cele cu cezariana se impune in primul rand cicatrizarea completa si apoi activitatea fizica.

Binevenite sunt si masajele pentru activarea circulatiei sangelui.

Daca alaptezi, ai nevoie de un aport suplimentar de 400 calorii. Trebuie sa mananci normal si sa excluzi dulciurile si prajelile.

Dupa 2-3 luni de la nastere iti poti reveni la normal si poti urma o dieta sanatoasa acompaniata de exercitii fizice regulate.

Nu e recomandat sa slabesti mai mult de 2 kilograme pe luna. Atunci cand alaptezi trebuie sa tii o dieta sanatoasa, bazata pe legume, fructe, peste, lactate si seminte.

Alimentele pe care le consuma o mamica trebuie sa fie cat mai variate si sanatoase. Ce inseamna o astfel de dieta?

Dieta proaspata la mamici trebuie sa includa fructe si legume proaspete, circa 5 portii pe zi, orez integral, cereale integrale, paste integrale, cartofi fierti sau copti dar nicidecum prajiti.

Din dieta nu trebuie sa lipseasca alimentele care contin fibre, si anume: painea din faina de secara integrala, mazarea, fasolea, merele, perele, citricele, etc.

Dieta dupa nastere trebuie sa contina proteine si fier din alimente precum carnea slaba de vita sau de pui, peste (pe care trebuie sa-l consumi de cel putin 3 ori pe saptamana). O sursa importanta de proteine o reprezinta si ouale, fasolea si lintea.

Lactatele reprezinta unul din alimentele care nu trebuie sa lipseasca din dieta unor proaspete mamici. Cand vorbim de lactate ne referim la lapte integral, iaurt, branza slaba. Ele sunt o sursa importanta de calciu si proteine.

Trebuie sa bei cat mai multa apa. Acest lucru te ajuta sa ai o lactatie suficienta.

Cand incetezi alaptatul incearca sa mananci mai putin.

Atunci cand alaptezi este necesar si consumul de lipide, de regula acizi grasi esentiali omega 3 care se gasesc in somon, soia, sardele, macrou si alte tipuri de peste.

Sper ca ai aflat informatiile de care aveai nevoie si nu te vei grabi sa alegi o cura de slabire dupa ureche. Inainte de a incepe lupta cu kilogramele in plus, afla cum se slabeste in mod corect dupa nastere consultand un medic specialist. Succes!

Lasă un comentariu